ספורטאים

7 טיפים לאימון נכון

אישה מתאמנת בשיעור אירובי

כל מי שעוסק בכושר גופני עושה את זה במטרה להשיג תוצאות. לעתים מדובר בחיטוב, ירידה במשקל, העלאת מסת שריר, הנאה או תחביב, להרגיש טוב מבחינה גופנית וגם נפשית באופן כללי, ועוד. מתאמנים רבים פונים לעזרתם של מאמני כושר כדי להשיג את המטרה הזאת בליווי איש מקצוע, אך כל מאמן יכול לספק המלצות שונות לגבי דרך האימון, ניהול אורח החיים או כל נושא אחר שסובב סביב אימוני הכושר. במאמר הבא נפרט טיפים לאימון נכון עבור כל מתאמן/ת.

השלבים לאימון נכון

כדי לבנות אימון גופני נכון, יש מספר שלבים שצריך להשלים: השלב הראשון הוא הגדרת המטרה. הגדירו מראש מה אתם רוצים להשיג מהאימון שלכם, ומה התוצאות שתרצו לראות לאחר תקופת השקעה והתמדה באימון. השלב השני הוא בניית תוכנית אימונים, ובעדיפות לתוכנית שיבנה מאמן כושר מנוסה ובעל הכשרה והסמכה, כדי שיוכל להתאים אותה לכל מתאמן באופן אישי לפי כל הנתונים. כדאי לזכור שתוכנית אימונים יכולה להיות דינמית ולהשתנות עם הזמן, ולכן כדאי להתייעץ מפעם לפעם עם המאמן ולהתאים את התוכנית למטרה ולנסיבות, מבלי לפגוע בתוצאות שכבר הצלחתם להשיג.
לאחר השלמת שני השלבים האלו, עוברים לשלב השלישי – להבין איך עושים אימון נכון.

איך מבצעים אימון נכון? 

אימון נכון מורכב מניהול נכון של האימון עצמו מבחינת תרגילים ויעדים שצריך לעמוד בהם בכל אימון, אורך האימון, רמת הקושי שלו וההתאמה שלו למתאמן. יחד עם זאת, יש לשים לב לתזונה נכונה והקפדה על אורח חיים מותאם. ללא אלו, גם האימון האפקטיבי ביותר לא יניב תוצאות לטווח הארוך, ולכן תכנון האימונים צריך להיות מתואם עם שאר הגורמים שמשפיעים עליו, תוך הקשבה מתמדת לגוף ולצרכיו.

  1. עבודה נכונה באימון – כשמבצעים תרגילים שונים, כדאי לוודא שהם מבוצעים בצורה נכונה, תוך הקפדה על יציבה נכונה והימנעות מטעויות שיכולות לפגוע באיכות האימון או בבריאות הגוף שלנו. עבודה לא נכונה יכולה לגרום לפגיעה בשרירים, בגידים, ברקמות, בעמוד השדרה, ואף להביא להשבתה של שגרת האימונים עד להחלמה. 
  2. הפעלת שיקול דעת בבחירת משקולות – מתאמנים רבים משתמשים במשקולות לצורך אימוני כוח בוני שריר. את המשקולות יש לבחור בהתאם למשקל הגוף, לתרגיל, לאופי האימון ולמתאמן עצמו, כדי לא להעמיס על הגוף יתר על המידה ולגרום לנזקים ארוכי טווח. כדאי לבצע את האימונים באופן הדרגתי, בליווי ובהשגחה של איש מקצוע כדי לבצע את האימון בצורה הטובה והבטוחה ביותר, וכמובן להקפיד על שימוש אביזרים בטיחותיים לשימוש בלבד.
  3. צריכת אבקות קולגן – עבודה נכונה באימון ובחירת אביזרי האימון באופן מושכל הם רק חלק ממכלול האימונים, ויש לשלב תזונה נכונה לצד צריכה של תוספי תזונה מתאימים. לחברת קולגן פלוס מוצרי קולגן למתאמנים מתמידים שמיועדות להזנת הגוף במרכיבים נחוצים לצורך שיקום השרירים לאחר אימון.

Collagen+ Performance – קולגן פפטיד אשר שומר על מבנה רקמות חיבור אופטימאלי, משפר תהליכים מטבולים. מתאים לספורטאים העוסקים בפעילות גופנית בעצימות גבוהה.  Collagen+ Performance מאפשר עליה בחוזק הגידים והרצועות, התאוששות מהירה בין האימונים, מוכח קלינית כמפחית סיכוני פציעה.

Collagen+ Recovery – מתאים לאוכלוסיה כללית העוסקים בפעילות גופנית, לסובלים מכאבים, ומגדיל תנועה במפרקים ופרקים. Collagen+ Recovery מיועד לתנועה אופטימלית במפרקים, חידוש הסחוס במפרקים, מאפשר תנועה חלקה ואופטימלית במפרקים, מסייע להפחית כאבים במפרקים כתוצאה משחיקת הסחוס.

Collagen+ Synergy – מאפשר חידוש הסחוס, יכולת תנועה אופטימלית ומוכח כיעיל למניעת פציעות לאוכלוסיית המתאמנים הכללית, לצד שיפור תהליכים מטבוליים, שיפור חוזק הגידים והרצועות והתאוששות בין אימונים.  Collagen+ Synergy מאפשר ליהנות מכל העולמות ולהתאמן בבטיחות, תוך ניצול מקסימלי של היכולות.

4. חזרתיות על אותם שרירים – כדי לנהל אימון נכון, כדאי לחלק את העבודה על השרירים השונים על גבי ימי השבוע. לדוגמה, אם יום אחד עובדים על שרירי הרגליים, אל תעבדו עליהם שוב ביום לאחר מכן. כדאי לתת לשרירים מנוחה, כשההמלצה הרווחת על ידי מומחים היא 48 שעות לפחות. תכננו נכון את האימונים כדי לעבוד בכל יום על אזור אחר בגוף, להימנע מעומסים ומפציעות מיותרות, ובעיקר כדי שתוכלו להשיג את המטרה שלכם בצורה בטוחה ובריאה.

5. מנוחה – אימון נכון משלב גם פרקי זמן למנוחה, וזה חלק בלתי נפרד מהאימון. בין כל תרגיל לתרגיל וגם בין אימון לאימון, יש לתת לגוף זמן מנוחה כדי להתאושש ולשקם את השרירים. ללא התאוששות, לא תראו את התוצאות שתרצו מהאימונים, תוכלו להיפצע יותר בקלות ואף לגרום לבעיות רפואיות שונות בשרירים וברקמות חיבור, לכאבים ועד להשבתת האימונים לצורך החלמה ושיקום. חשוב לדעת כי שימוש קבוע בתוספי קולגן פלוס לספורטאים מסייע לשיקום רקמות החיבור בגוף, השרירים וסחוסי המפרקים ולקיצור זמן ההתאוששות בין אימונים עצימים.

6. שעות שינה – חלק בלתי נפרד מהסעיף הקודם ומהקפדה על אורח חיים בריא. חשוב מאוד להקפיד על שנת לילה טובה באורך של 8 שעות לפחות, כדי לתת לגוף להתאושש ולהשתקם מהאימונים והעומס שהפעלנו עליו.

7. תזונה נכונה – אף אימון לא יהיה  אפקטיבי אם התזונה לא תותאם אליו. יש להקפיד על אורח חיים בריא, לצרוך מוצרי מזון שכוללים וויטמינים, מינרלים, חלבונים ואת כל אבות המזון הנדרשים. כדאי להימנע ממזון עתיר סוכר, שומן או נתרן. התזונה היא חלק בלתי נפרד מהאימון, וללא תזונה מתאימה לא תראו תוצאות בטווח הקצר או הארוך. רצוי להתייעץ עם איש מקצוע כדי לקבוע תפריט מותאם אישית.

לסיכום: 

אימוני כושר הם עבודה קשה שדורשת התמדה והשקעה כדי להשיג תוצאות. כדי שכל אימון יהיה אימון נכון, כדאי לתכנן בקפידה את תוכנית האימונים בשילוב תזונה נכונה. צריכה של חלבונים בכלל וקולגן בפרט חשובה מאוד לבנייה ושיקום רקמות חיבור כמו שרירים, סחוסים, גידים ועוד, ובעיקר אם מתאמנים באימונים בעלי עצימות גבוהה.  יש לספק לגוף את כל הדרוש לו לאחר הפעלת עומסים, להקשיב לו ולדאוג שלא יחסר לו דבר כדי לראות תוצאות מהאימונים. צריכה של הקולגן האיכותי ביותר במינון המתאים על פי מחקרים, תוכל לספק לגוף את החלבון שהוא כל כך זקוק לו לשם בניית מסת שריר ושיקום לאחר אימונים, ולכן כדאי להתאים את תוסף התזונה לאופי האימונים כדי להשיג תוצאות טובות יותר, וכדי לשמור על גוף בריא יותר.