ביוטי

מה לעשות עם ציפורניים חלשות?

ציפורניים עם כפות ידיים

סובלים מציפורניים חלשות ומתפצלות? כדאי לדעת כי לציפורניים חלשות יש הרבה סיבות, ואת רובן ניתן לפתור באמצעות שינוי באורח החיים. חשוב לדעת כי טיפוח הציפורן הוא לא בלתי אפשרי ולא חייב לבצע מניקור כדי לשפר את מצב הציפורניים. במאמר הבא נדבר על תופעת הציפורניים החלשות ומה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב.

ציפורניים חלשות ומתפצלות – למה זה קורה?

  • כסיסת ציפורניים – כסיסת הציפורניים פוגעת במבנה הציפורן ובגדילה התקינה שלה, ופוגמת במראה האסתטי של הציפורניים. נוסף על כך, כסיסת הציפורניים חושפת את האדם הכוסס לזיהומים וחיידקים כתוצאה מהכנסת הידיים אל הפה. (1)
  • חשיפה ממושכת לסבון כלים ללא כפפות הגנה – סבון הכלים מכיל חומרים פעילים רבים, ובמקרים מסוימים חומרים אלו עלולים לפגוע בעור ובציפורניים. (2)
  • הסרת לק מהציפורניים, ובעיקר כשמדובר על לק ג'ל, באמצעות גירודו מעל הציפורן ללא שימוש מסודר במסיר לק וצמר גפן, עשויה להחליש את הציפורן באופן משמעותי. (3)
  • רחיצת ידיים בתדירות גבוהה, ובעיקר אם הרחיצה מתבצעת באופן אגרסיבי מדי (4)
  • תזונה לקויה – תזונה שלא מכילה את כל הרכיבים הנחוצים כמו חלבונים, וויטמינים, מינרלים וכל אבות המזון תשפיע על הבריאות הכללית. הציפורן משקפת את מצב הבריאות שלנו והמראה שלה עשוי להציג את המחסור ואפילו מחלה שהיא סובלת מהם (5)
  • שימוש מרובה בלק ג'ל או בניית ציפורניים – אלא אם מדובר בלק ג'ל איכותי במיוחד שנועד לחזק את הציפורניים ולטפח אותן מלכתחילה, שימוש מרובה בלק ג'ל ובניית ציפורניים לאורך זמן, עשויים להחליש את הציפורניים ולגרום להן שבריריות ויובש. (3) (4)
  • מחסור בברזל – במקרים רבים ציפורניים מאבדות מחוזקן בגלל מחסור בברזל. המחסור יראה את אותותיו גם במראה החיצוני של הציפורן והוא ישפיע גם על צורת הגדילה שלה. (6) (7)

איך מחזקים ציפורניים חלשות?

ציפורניים

תזונה בריאה 

התזונה היא חלק בלתי נפרד משמירה על הבריאות הכללית וגם על בריאות הציפורניים. תזונה בריאה כוללת צריכה של מוצרי מזון שמכילים חלבון, כמו בשר וביצים, או מקורות חלבון מן הצומח כמו סויה וקטניות, שהגוף זקוק להם על בסיס קבוע. נוסף על כך, כדאי לצרוך מאכלים נוספים שכוללים ויטמינים כמו ויטמין B6, מינרליים כמו אבץ, ואנטי אוקסידנטים שיסייעו במניעת תהליך החלשת הציפורן. לדוגמה, מומלץ לאכול אבוקדו, בננות, ירקות ירוקים, גזר, ועוד. (8)

חיזוק רמות הקולגן בגוף

חלבון הקולגן הוא אחד החלבונים הכי שכיחים בגוף שלנו. כ-80% ממנו מרכיבים את העור בלבד, הוא מהווה כ-30% מכלל החלבונים בגוף והוא למעשה אבן הבנייה של רקמות החיבור השונות בגופנו. גופנו מייצר אותו באופן טבעי, עד גיל 27 לערך, שבו קצב ייצור הקולגן מתחיל לרדת בהדרגה. סיבי הקולגן הם מרכיבים שעשויים לסייע בחיזוק של הציפורניים ובטיפוחן. (9) (10)

ניתן לצרוך קולגן גם באמצעות תוספי תזונה מתאימים. אחת מהאופציות הנוחות ביותר היא טבליות קולגן, טבליות מציצה של חברת קולגן פלוס המכילות עם 2.5 גרם קולגן לצד ויטמין C לשיפור הספיגה. טבליות הקולגן יספקו לכם את כמות הקולגן היומית שתוכל לסייע בחיזוק הציפורניים, טיפוח ושמירה עליהן לאורך זמן. קיימות עוד דרכים לצריכה של קולגן, בין היתר אבקת קולגן או מוצרי קוסמטיקה המכילים קולגן. גם בהם כמות הקולגן גבוהה לא פחות, והם יתאימו לכל מי שמעוניין לצרוך את הקולגן בתוך מאכל או משקה, או באמצעות מריחה באופן ישיר על העור.

שגרת טיפוח – גם לידיים

את עור הידיים והציפורניים יש לטפח בדיוק כמו את עור הפנים והגוף. כדאי להימנע ממגע ישיר עם חומרי ניקוי ולהשתמש בכפפות. לאחר שטיפת הידיים, יש למרוח קרם לחות על גב כף היד ומסביב לציפורניים. קיימים גם שמנים ייעודיים לטיפוח העור סביב הציפורן. ניתן לנסות מדי פעם מסכות תוצרת בית או תרופות סבתא לחיזוק הציפורן, שיזינו את העור במרכיבים טובים וטבעיים.

מניקור – עשו זאת נכון

כדאי לגזור ולשייף את הציפורניים באופן עדין וזהיר. לאחר מכן, רצוי להשתמש בלק בסיס שישמור על הציפורן ויקטין את הסיכויים לפגיעה בה בגלל מריחת הלק. את הלק עצמו עדיף לבחור מחברה טובה ומוכרת, ואם הדבר אפשרי, כזאת שמכניסה כמה שפחות כימיקלים אל המוצרים שלה. מעבר לזה, את הלק יש להסיר באמצעות מסיר לק ולא לגרד אותו מהציפורניים בכוח. (3)

ציפורניים חלשות הן תופעה שקורית כמעט לכולם, וחשוב לשים לב אליה ולבדוק מה המקור שלה. אם מדובר בעניין בריאותי שעליו מצביע מצב הציפורן, מומלץ לגשת לרופא ולהיבדק בהקדם. אם מדובר בחוסר תזונתי, מומלץ להיבדק ע"י רופא ולגשת גם לתזונאי להתאמת תזונה בריאה ומלאה. יחד עם החיזוק של תוספי התזונה ושגרת טיפוח מוקפדת ומסודרת, ניתן לסייע במניעת המשך היחלשות הציפורניים וחיזוקן מחדש, עד למראה ציפורניים חזקות ומושלמות.

(4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (3) (2) (1)