מתכונים מבוססי קולגן

סלט עוף ואוכמניות

סלט ירקות עשיר בקולגן פלוס

מתאים ל 3-4 מנות.

רכיבים לרוטב:

  • חצי כוס אוכמניות
  • 2 כפיות רוטב בלסמי
  • 2 כפיות שמן זית
  • 2 כפיות דבש
  • 2 כפיות חרדל
  • שקית קולגן פלוס (2 שקיות קולגן לייף סטייל או שקית אחת אטלנטיס/אסנטשייל/פרימיום).
  • מלח ופלפל לפי הטעם.

רכיבים לעוף:

  • חצי קילו חזה עוף
  • שמן קוקוס,

רכיבים לסלט:

  • 6 עלי חסה
  • כוס אוכמניות
  • 1 אבוקדו, חתוך לקוביות.
  • רבע כוס בצל אדום, חתוך לקוביות.
  • רבע כוס עירית
  • חצי כוס עגבניות שרי
  • חופן בזיליקום וכוסברה, קצוץ טרי

הוראות הכנה לרוטב:

  1. יש להשתמש במיקסר ידני, יש להכניס את כל הרכיבים ולהפעיל את המיקסר. לאחר מכן, יש למעוך את האוכמניות תחילה ואחר להוסיף את כל שאר הרכיבים על מנת לוודא שכל הרכיבים מעורבבים היטב.

הוראות הכנה לעוף:

  1. יש לחמם מחבת לחום בינוני-גבוה ולהוסיף כף שמן קוקוס עד לקבלת שכבה שמכסה את המחבת.
  2. כאשר השמן רותח, יש להוסיף את החזה עוף ולהמשיך לבשל על חום גבוה. יש לטגן כל צד כ 7-8 דקות או עד שנהייה קריספי. במידה האמצע עדיין לא עשוי, יש להמשיך עוד 4-5 דקות תוך כיסוי המחבת.
  3. יש להסיר את המחבת ולחתוך לחתיכות.

הוראות לסלט:

  1. תוכלו להשתמש באגוזי מלך גולמיים, אך אם תרצו לצלות אותם, יש לקחת כוס אגוזי מלך ולכסות בכף שמן זית וקורט מלח וצלו בתנור או טוסטר למשך 4-5 דקות על 225 דקות. (יש להיזהר כי הם ישרפו במהירות)!
  2. קוצצים את שאר הרכיבים להכנת הסלט וההרכבה. יוצקים את הרוטב ומגישים!